Četras enerģijas domāšanā un raksturā

Šodien pievērsīsimies jautājumam, kā četras enerģijas atspoguļojas mūsu domāšanā un raksturā. Katram no četriem tipiem ir sava „dāvana jeb velte” – tas, kas padodas vislabāk. Katrs tips domā savādāk un pa savam nosaka prioritātes.

Vispirms gribu piezīmēt, ka tīru tipu nemēdz būt nekur, tai skaitā, arī šai sistēmā. Mums piemīt visas četras enerģijas, tikai viena ir pārsvarā. (Turklāt „vējš no portāla mums atnesis”, ka individuālajās konsultācijās izmantojot rekomendācijas vadošajam tipam, patiesībā paver plašākas iespējas  radošumam.)

Šodien runāsim par domām un uzvedību, kas asociējas ar to vai citu enerģiju. Iespējams tas palīdzēs arī jums, izprast un veidot savstarpējās attiecības.

  • 1.tips

Pirmā tipa „dāvana” – idejas.  Pirmajam tipam piemīt laba iztēle un viņam ir daudz ideju, viņam tīk domāt par dažādām iespējām. Pirmā tipa devīzi var izteikt tādā teikumā: „Man ir ideja un es zinu, ka tā ir iespējama”. Tādu cilvēku galvās ir milzīgs daudzums visdažādāko domu, ko, pirmkārt, nav iespējams īstenot, jo to ir pārāk daudz. Tāpēc pirmā tipa cilvēki bieži dzird sev adresētus tāda veida pārmetumus: „tev nav nopietna attieksme”, „tu mani neklausi”, „uz tevi nevar paļauties”.

Pirmā tipa motivācija –bauda no darbošanās. Jautrība. Jebkuru darbību cenšas pārvērst spēlē, ienest tajā prieku. Šī tipa cilvēki var un prot citiem „pacelt” garastāvokli, viņiem piemīt labas saskarsmes spējas – var atrast pieeju dažādiem cilvēkiem dažādās situācijās. Spēj cilvēkus vienot. Viņu jūtas ir spilgtas, bet ne dziļas, tās ātri nomaina viena otru kā bērniem. Kā mainīgie laika apstākļi pavasarī.

Pirmā tipa domāšanas process – domu kustība vienlaikus vairākos virzienos. Valodā tas nereti izpaužas ar asu pārlēkšanu no vienas tēmas pie otras. Tomēr pirmā tipa pārstāvjiem visas viņu domas ir asociatīvi saistītas un, ja palūgs tiem uzbūvēt asociatīvo rindu starp „lēcieniem”, viņi to izdarīs.

2.tips

Otrā tipa „dāvana” – rūpes par detaļām, tiekšanās pēc komforta visos līmeņos. Viņi uzdod jautājumus, iedziļinās detaļās un galvā glabā rīcības plānu.

Otrā tipa devīze -  „Kas man jāzina, lai virzītos tālāk?”.  Pārmetumi, kas tiek izteikti  otrā tipa pārstāvjiem, ir tāda veida – „tu pārāk ilgi vilcinies”, „tu ieciklējies uz sīkumiem”, „tu uzdod pārāk daudz jautājumu”.

Otrais tips tiecas pēc fiziskā un garīgā komforta sev un saviem tuviniekiem. Apģērbu, apavus, interjeru, ēdienu viņi izvēlas, vadoties no ērtības aspekta. No tā izriet arī rūpes par sīkumiem. Viņiem svarīga arī laba, harmoniska saskarsme – tie mīl miermīlīgas, plūstošas sarunas.

Domāšana otrajam tipam kā upe. Pašreizējais brīdis viņu apziņā ir cieši saistīts ar pagātni un nākotni, tas atspoguļojas arī valodā – viņi sāk no tālienes, plūstoši virzoties pie būtības. Šie cilvēki mīl atmiņas. Jūtas viņiem dziļas.

  • 3.tips

Trešā tipa „dāvana” – aktivitāte, kas ved pie rezultāta. Viņu motivācija – rezultāts. Trešā tipa devīze -   „Ķersimies pie darba un to paveiksim!”

Trešais tips var dzirdēt tādus pārmetumus – „tu izdari pārāk lielu spiedienu”, „tu sevi nežēlo”, „tu strādā līdz pilnīgam spēku izsīkumam”.

Visa trešā tipa pārstāvju aktivitāte vērsta uz rezultātu. Vienlaikus var darīt vairākus darbus – ekonomē laiku, turklāt visu cenšas pabeigt. Speciāli radīt iespaidu necenšas, ir vienkārši tendēti uz rezultātu. Emocijas pauž diezgan atklāti un intensīvi, tai skaitā, arī negatīvās, nemīl pārlieku koncentrēties uz detaļām, uzreiz grib pievērsties lietas būtībai.

Trešā tipa pārstāvju domāšana -  ātra, asa, uzmanība tiek koncentrēta uz rezultātu kā atskaites sistēmas punktu. Trešajam tipam piemīt „caursitoša” enerģija.

  • 4.tips

Ceturtā tipa „dāvana” – šīs pasaules uzlabošana.
Viņi apkārtējo pasauli vērtē kritiski un domā, kā to uzlabot līdz pilnībai. Devīze – „Ko darīt, lai šo te uzlabotu un vairotu?” Vairot, lai citi cilvēki to izmantotu. Var paši sevi kritizēt – „es varēju to paveikt labāk”, „citi zina labāk par mani” utt.

Ceturtais tips – paši sev autoritāte. Tie ir dziļi, nedaudz noslēgti cilvēki. Viņu jūtas ir dziļas un mazliet līdzinās otrajam tipam. Taču ceturtais daudz vairāk rīkojas, prāta un loģikas vadīts. Savas jūtas izrāda tikai šauram paziņu lokam. Viņi pastāvīgi meklē, ko varētu uzlabot, ideālā variantā – viņi visu gribētu novest līdz pilnībai.  Runājot var būt asi un kategoriski savos spriedumos.

Ceturtā tipa domāšana sadala pasauli melnā un baltā, strikti iedala priekšmetus noteiktās kategorijās. Tā ir domāšana bez pustoņiem.

Autorizācija:
Zīlēt var dažādi. Pamēģini!
TOP ekstrasensi
Meklēt draugus / domubiedrus:
© 2012 www.Your-Life-Studio.com. Mājaslapas izstrāde: SIA MegaSoft.