Krāsu maģijas stāsts

Sarkana – dinamiska, aktīva krāsa ar vīrišķīgu enerģiju. Simbolizē dzīvības enerģiju, dzīves prieku, kā arī tai ir stimulējošs efekts. Sarkanā ir arī planētas Marss krāsa, kara dieva krāsa, un apzīmē agresiju. Arī uguns tiek apzīmēta ar sarkanu krāsu. Uguns patīkami silda, bet var arī iznīcināt. Sarkanā krāsa pārstāv kaisli, emocionalitāti un garīgumu. Sarkanās krāsas klātbūtne mandalā norāda uz pārmaiņām, spēcīgu gribasspēku vai vēlmi izcelties. Sarkanā ir pirmās jeb pamata čakras krāsa, kas norāda uz sazemējumu un sava ķermeņa apzināšanos.

Oranža – dzīvespriecīga krāsa, kas krāsu spektrā atrodas starp sarkano, kas apzīmē seksualitāti, un dzelteno, kas apzīmē garīgumu. Tās klātbūtne mandalā var norādīt uz grūtībām atrast līdzsvaru starp savu fizisko un garīgo būtību. Simbolizē pašpārliecību, radošumu, piedzīvojumus un sabiedriskumu. Tā atmodina siltumu un prieku. Oranžā ir otrās jeb krusta kaula čakras krāsa, kas simbolizē seksualitāti un attiecības.

Dzeltena – staro no iekšienes un nepazīst robežas. Dzeltenā apzīmē sauli, tā ir sildoša, gaiša, priecīga krāsa, kas nodrošina dzīvības enerģiju. Šī krāsa iekļūst visur, izstaro gaismu un uzmundrina. Attīsta intuīciju, paver ceļu uz augstāku apziņas līmeni. Netīri dzeltena krāsa var norādīt uz fizisku saslimšanu. Koši dzeltena ir trešās jeb saules pinuma čakras krāsa, kas simbolizē enerģiju, spēku un emocijas.

Zaļa – Mātes Dabas krāsa, kas simbolizē izaugsmi. Tai ir nomierinošs un atslābinošs efekts, tā nodrošina līdzsvaru. Zaļā krāsa atsvaidzina, atvieglo un dziedina. Tā ir sirds krāsa, kas pārstāv mieru un mīlestību, tajā pat laikā arī pārmaiņas un greizsirdību. Zaļā ir ceturtās jeb sirds čakras krāsa, kas simbolizē beznosacījuma mīlestību un līdzjūtību.

Zila – debess un ūdens krāsa, kas simbolizē atklāsmi, mieru un rāmumu. Šai krāsai ir auksts, tīrs un nomierinošs raksturs. Zilā krāsa slēpj sevī arī ēnas un kosmisku dziļumu. Zilā krāsa veicina attīrīšanos un stimulē emocionālu neatkarību, paļaušanos uz sevi, attīsta intuīciju. Zilā ir piektās jeb kakla čakras krāsa un simbolizē radošumu, runas spējas un spēju ieklausīties sevī.

Indigo – indigo ir dziļa, tumši zila krāsa, kas rodas, sajaucot visas spektra krāsas. Šī krāsa atrodas uz robežas starp tikko manāmo un neredzamo, līdz ar to tai ir mistisks, meditatīvs raksturs un tā simbolizē Augstāko saprātu. Indigo ir sestās jeb pieres čakras krāsa un atbild par Trešo aci, gaišredzību un intuīciju.

Violeta – rodas, sajaucot sarkano ar zilo. Šī karaliskā krāsa simbolizē padevību un transformāciju. Tās iezīmes ir individuālisms, jūtība, vajadzība pēc sevis izzināšanas. Violetā ir septītās jeb vainaga čakras krāsa un norāda uz saikni ar kosmosu un apskaidrību.

Rozā – baltās un sarkanās krāsas sajaukums, kas norāda uz mīlestību, maigumu un vajadzību pēc aizsardzības. Šī krāsa atspoguļo katra iekšējo cilvēka bērnu un sievišķo pusi.

Balta – simbolizē nebūtību, nepārspētu pilnību, apskaidrību un šķīstību. Tā ir vēsa, mērķtiecīga un nevainīga. Ja mandalā ir atstātas baltas vietas, tas norāda uz gatavību uz iekšējām pārmaiņām, uz kaut ko jaunu savā dzīvē, kā arī tas var norādīt uz enerģijas trūkumu. Baltā krāsa, tāpat kā violetā, bieži tiek izmantota, lai apzīmētu septīto čakru.

Melna – tumsas krāsa. Tā ierobežo pati sevi, tā ir noslēpumaina un norāda uz apziņas trūkumu. Turklāt tā norāda uz depresiju, skumjām, bailēm un sērām. Melns ir vērsts uz iekšu, ir netverams, taču tajā pat laikā sākums kaut kam jaunam. Tā ir arī krāsa, kas sniedz aizsardzību tam, kas viegli ievainojams.

Pelēka – simbolizē neitralitāti. Dabā pelēkā ir miglas, dūmu un pelnu krāsa. Pelēkā krāsa neizceļas, bet tā norāda uz gudrību un attīstību. Gan psiholoģiski, gan garīgi, pelēkās krāsas periods vai tās esamība, norāda uz pārejas posmu starp zināmo un nezināmo.

Brūna – silta krāsa, kas simbolizē mājīgumu un mātišķumu, un kam ir aptveroša ietekme. Brūnā krāsa sniedz sazemējuma sajūtu. Tā ir zemes, meža un rudens krāsa. Taču tā var norādīt arī uz atturību, savaldīšanos, konfliktu, kā arī zemu pašnovērtējumu un bloķētu enerģijas plūsmu.

 
Autorizācija:
Zīlēt var dažādi. Pamēģini!
TOP ekstrasensi
Meklēt draugus / domubiedrus:
© 2012 www.Your-Life-Studio.com. Mājaslapas izstrāde: SIA MegaSoft.